Fotoboek over leven in een oorlog

Leven in Aleppo – aangrijpend project op Kickstarter

Redactie DIGIFO... 1540 0
De Syrische fotograaf Hosam Katan heeft jarenlang gewerkt in het door oorlog verscheurde Aleppo. Onlangs is Katan een Kickstarter-campagne begonnen om de foto’s die hij in de afgelopen jaren heeft gemaakt te bundelen en uit te brengen.

Aleppo is één van de oudste steden ter wereld, maar is de laatste jaren vooral bekend geworden door de gevechten tussen Assad en het Westen. Hosam Katan heeft jarenlang gewerkt in Aleppo en heeft daar niet alleen het conflict, maar ook het dagelijkse leven vastgelegd. Nu wil Katan zijn werk uitbrengen in een fotoboek en is daarom een Kickstarter-campagne gestart.

Lees ook: Bruiloftsfotografie in Syrië – Een verwoeste stad als decor

Gewond in Aleppo

Hosam Katan is een fotograaf die in Hanover woont, maar is geboren en getogen in Aleppo. Kort nadat de gevechten in de historische stad begonnen, begon Katan een samenwerking met het persbureau Reuters waarvoor hij werkte vanuit Aleppo. In 2013 werd Katan geraakt door een scherpschutter van Assad en werd hij gedwongen om de stad te verlaten. Enige tijd later, toen Katan goed was hersteld keerde hij terug en zette hij zijn werkzaamheden voort.

Lees ook: Foto’s van Syrië voor en na de burgeroorlog

Leven in Aleppo op Kickstarter

Het fotoboek, dat de naam Yalla Habibi – Living with War in Aleppo zal krijgen, heeft het beoogde doel van € 15.000,- al gehaald, maar staat nog een week op Kickstarter. Wil je een exemplaar bestellen, dan kan dat nog tot 11 augustus.

Kijk voor meer informatie en om het project te ondersteunen op deze pagina.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie