'Let's sit down before we go' 19 maart in Foam

charlottelipic 1782 1
Intieme en persoonlijke beelden uit Oost-Europa en Azië. Bertien van Manen maakte foto's tijdens vele lange reizen door Rusland, Moldavië, Kazachstan, Oezbekistan, Oekraïne, Tatarstan en Georgië. De expositie hiervan 'Let's sit down before we go' opent 19 maart in Foam.

Vanaf 1991 reisde Bertien van Manen af naar Aziatische en Oost-Europese landen, waar ze logeerde bij mensen die ze onderweg ontmoette. Omdat ze meestal voor langere tijd op een plek verbleef bouwde ze veel vriendschappen op met de onderwerpen van haar foto's, die ze met een kleinbeeldcamera maakte. 

De titel van de tentoonstelling gaat over het nemen van een moment voor jezelf voordat je op reis gaat, om te bedenken waar je vandaan komt. Een eeuwenoude traditie van de Russen.

In 2010 heeft van Manen samen met de Engelse fotograaf Stephen Gill al de ruim 15.000 negatieven van haar reizen grondig bekeken en er een selectie van gemaakt. Deze foto's zijn nog tot en met 24 juni in Foam te zien. Een entreekaartje kost je 8,50 euro.


Foto's © Bertien van Manen

afbeelding van Anonymous

De tentoonstelling is te zien tot 24 juni in plaats van 24 januari zoals in de tekst staat.