Leonie Purchas wint KLM Paul Huf Award 2009

Julian 945 0
De KLM Paul Huf Award gaat dit jaar naar de Britse fotografe Leonie Purchas (1978). De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een jong internationaal fotografietalent tot 35 jaar.

De jury vindt het werk van Purchas zowel visueel als emotioneel aangrijpend. ‘Haar werk, dat zich richt op het leven van haar directe familie, laat de beperkte en complexe omgeving van hun gezin zien. "De gecompliceerde situaties die zij in haar beelden vastlegt, worden gekenmerkt door een poëtische ondertoon", aldus de juryvoorzitter.

Prijs

Leonie Purchas wint een geldbedrag van 20.000 euro, een artist-in-residence in Amsterdam en een tentoonstelling in Foam in september 2009.


Foto: Leonie Purchas - Bron and David #1


Foto: Leonie Purchas - Jake #2

Inzendingen

De internationale jury, van de door Foam_Fotografiemuseum Amsterdam georganiseerde KLM Paul Huf Award was onder de indruk van de kwaliteit en diversiteit van de inzendingen van fotografen uit de hele wereld. Van de 81 genomineerden kwamen er 41 uit Europa, 13 uit Azië, 13 uit de Verenigde Staten en Canada, 11 uit Zuid Amerika, en 3 uit Afrika.

"Dit jaar was het aanbod opnieuw van hoge kwaliteit en zeer divers, met veel inzendingen uit Rusland en Zuid Amerika. De jury van de KLM Paul Huf Award heeft vooral gezocht naar vernieuwingskracht zowel inhoudelijk als visueel. De fotograaf moest zowel oorspronkelijkheid als een consistente kwaliteit laten zien", aldus de jury.