LensRentals.com sloopt Canon 35mm f/1.4L II USM

LensRentals.com sloopt Canon 35mm f/1.4L II USM

Mark Moed 1200 1
LensRentals.com, een bedrijf dat fotoapparatuur verhuurt, demonteert ook regelmatig camera's en objectieven. De belangrijkste reden volgens het bedrijf is dat ze daardoor inzicht krijgt in de kwaliteit van de constructie. En wellicht is ook de publiciteit die je krijgt als je een splinternieuw product uit elkaar haalt niet onbelangrijk!

De laatste 'teardown' betreft de nieuwe Canon 35mm f/1.4 II. LensRentals was benieuwd of de claim van Canon dat de weerbestendigheid verbeterd is bij dit objectief, op waarheid berust. Het slopen wordt per stap met tekst en beeld gevolgd zodat je het, als je het durft, na kunt doen.

Built like a tank.

LensRentals is tevreden over de algehele constructie van de Canon 35mm f/1.4 II ('it is built like a tank') en in het bijzonder de weerbestendige constructie ('it appears better than most other weather resistant lenses'). Of LensRentals het objectief ook weer in elkaar heeft gezet is niet bekend.

Kijk hier voor de volledige teardown.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark

afbeelding van Anoniem

I will mention that the lens was fully reassembled, Aaron optically adjusted it back to perfection, it's been completely retested by our techs, and is working fine.

ja dus..