LensHero maakt objectieven vinden makkelijker

Redactie 476 0
Snapsort heeft onlangs een nieuwe website gelanceerd: LensHero. Iedereen die op zoek is naar een nieuw objectief kan hier zoeken op verschillende criteria, waarna het systeem bijpassend advies geeft.

LensHero is met name bedoeld voor beginnende fotografen. De makers doelen daarmee op consumenten die hun eerste of tweede objectief aan willen schaffen en voor wie dit proces 'frusterend' kan zijn. “Zij weten niet waar ze moeten beginnen met zoeken”, stelt oprichter Christopher Reid. Met LensHero heeft hij daarom het zoekproces willen versimpelen door beschikbare objectieven in te delen in categorieën en de gebruiker te laten sorteren op gebruik en budget.

Advies

Ook is het mogelijk voor gebruikers om hun huidige objectieven in te voeren en suggesties te krijgen met welke ze hun eigen assortiment kunnen uitbreiden. De site werkt makkelijk, maar is niet erg uitgebreid. Zodra je je camera en een maximum bedrag hebt ingevoerd, kies je voor een stijl (bijvoorbeeld reizen, sport, landschappen of portret) en selecteer je de gewenste minimale en maximale brandpuntsafstand. Hoe beter je de keuze afbakent, hoe gerichter het advies. Alle objectieven zijn voorzien van uitgebreide specificaties, maar de prijs kan wel verschillen met die op de Nederlandse markt.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie