Lensbaby introduceert Scout met 12mm fisheye

Julian 995 0
Lensbaby komt met een nieuw speeltje. De Scout is het eerste objectief van de makers dat je niet kunt bewegen. Het speelse effect komt dit keer van een fisheye-lens, die van zeer dichtbij kan scherpstellen.

Lensbaby is bekend van haar beweegbare objectieven, waarmee je speciale effecten kunt verkrijgen. De Scout is de eerste Lensbaby die niet kan bewegen, de 250 dollar kostende constructie is standaard voorzien van een 12mm fisheye-objectief met handmatige focus. De minimale scherpstelafstand bedraagt net iets meer dan één centimeter.

Lens Flare

Op een fullframe camera levert de Scout Fisheye een bijna rond beeld op, met een beeldhoek van 160 graden. Gebruik je de Scout op een aps-c-camera, dan wordt bijna het hele beeld gevuld, op de hoeken na. Volgens de makers levert de Scout speciale lens flare-effecten als er een felle lichtbron in beeld is.


Foto © Keri Friedman

Optic Swap System

Standaard is de Scout voorzien van een Fisheye-lens, maar door middel van het Lensbaby Optic Swap-systeem kun je ook de andere Lensbaby-opzetstukken, zoals de Soft Focus, Pinhole/Zone Plate, Double Glass en Plastic-lens gebruiken. De Lensbaby Scout is verkrijgbaar voor Canon, Nikon, Pentax, Sony en het Micro Four Thirds-systeem.