Lensbaby Edge 80, voor bijzondere portretten

Lensbaby Edge 80, voor bijzondere portretten

jesse kraal 3598 2
Lensbaby introduceert de Edge 80 Optic, een verwisselbaar optiek voor gebruik met diverse Lensbaby's. De Edge 80 heeft een brandpuntsafstand van, verassend, 80mm en is daarmee geschikt voor portretten die net even anders zijn dan je ze gewend bent.

Een Lensbaby bestaat uit twee delen. Allereerst is er de basis, bijvoorbeeld de Muse of de Composer. Deze monteer je op de camera en bieden verschillende verstelmogelijkheden, afhankelijk van het type. In die basis monteer je een Optic, oftwel het objectief zelf. De nieuwe Edge 80 is zo'n Optic, waarmee je naast een 35mm en diverse 50mm's nu ook kunt kiezen voor een korte tele.

Lensbaby Edge 80

Persbericht

Nieuw-Vennep, 14 februari 2012: Transcontinenta BV, de officiële importeur van Lensbaby in Nederland, introduceert op Valentijnsdag de Lensbaby Edge 80 Optic. Deze jongste telg uit de creatieve Lensbaby familie is de nieuwste toevoeging aan het Optic Swap System™. Een 80mm focus-optic met een egaal scherptevlak van het centrum tot de hoeken. Net als bij de Lensbaby Sweet 35 heeft de Edge 80 een ingebouwd 12-bladerig instelbaar diafragma. Deze 12 bladen vormen een zo goed als cirkelvormige lensopening wat een zeer fraaie Bokeh tot gevolg heeft. De nieuwe Lensbaby Edge 80 Optic is compatibel met alle bestaande Lensbaby lenzen, waaronder de Composer Pro, de Composer, de Muse en de Scout.

Lensbaby Edge 80

De Lensbaby Edge 80 levert een gebied met hoge scherpte omgeven door een zachte en mooie onscherpte. De grootte van het scherpe gedeelte wordt bepaald door de gebruikte diafragma-opening en de positie van het scherpe deel is afhankelijk van de mate én richting van de ingestelde tilt. Dit kan zijn in horizontale, verticale of diagonale richting. Draaien aan de diafragmaring, op de voorkant van de Edge 80 Optic, verandert het diafragma van f/2.8 tot f/22.

De Lensbaby Edge 80 Opticis vanaf de tweede helft van februari verkrijgbaar bij de Lensbaby verkoopadressen in Nederland. De advies verkoopprijs incl. BTW bedraagt 289,95 euro.

Lensbaby Edge 80

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Rene de purist

Ik weet dat het komt door een lensje maar wat zien die fotos er lelijk geshopt uit... Gaussiaans vaag op een heel afschuwelijke manier toegepast...

afbeelding van Marc V

De Edge 80 gemonteerd op de Lensbaby Composer/Composer Pro is ook als 'gewoon scherp' tilt objectief te gebruiken voor productfotografie, de Edge 80 heeft geen ronde sweet spot maar een lineaire bij tilten. - Bij montage van Edge 80 moet de inwendige LB lens verwijderd worden.