Lensbaby 5.8mm f/3.5 fisheye ook voor compacte systeemcamera's

Julian 1160 0
In april introduceerde Lensbaby een 5.8mm f/3.5 fisheye-objectief voor Canon- en Nikon-dslr's. Lensbaby brengt de circulaire fisheye nu ook uit voor compacte systeemcamera's. Er komen uitvoeringen voor Micro Four Thirds, Sony E en Samsung NX.

De Lensbaby Circulair Fisheye levert bij gebruik op een dslr met aps-c-sensor een beeldhoek van 185 graden. Aanvankelijk verschenen er enkel uitvoeringen voor de Canon EF- en Nikon F-vatting, nu maakt Lensbaby bekend dat het objectief met meer vattingen geleverd zal worden.

Wat spiegelreflex betreft zijn de versies met Sony A- en Pentax K-vatting nieuw. Lensbaby brengt de 5.8mm f/3.5 echter ook uit in uitvoeringen voor Micro Four Thirds, Samsung NX en Sony E. Het gaat vermoedelijk om hetzelfde objectief, met enkel een andere vatting. De beeldhoek zal bij gebruik op een Micro Four Thirds-camera daarom minder groot zijn, gezien deze camera's een cropfactor van 2x hebben.

De nieuwe uitvoeringen zijn nog niet te bestellen op de Nederlandse website van Lensbaby. Volgens het Amerikaanse persbericht, te lezen op 43rumors.com, zijn de nieuwe modellen vanaf 28 november te bestellen in de Verenigde Staten.

Lensbaby Fisheye