Lenovo komt met ThinkPad W700 laptop voor prof-fotografen

Redactie 536 0
Lenovo introduceert de ThinkPad W700. Een zeer krachtige laptop, gericht op grafische professionals en fotografen. De laptop beschikt over een ge

Kleurecht
De 17-inch breedbeeldlaptop is uitgerust met een scherm wat 72% van het AdobeRGB kleurengamma kan weergeven. Dat lijkt wellicht niet veel (en in vergelijking met dure, professionele tft-schermen is dat het ook niet), maar volgens Lenovo kunnen normale laptopschermen slechts zo’n 45% van dit kleurgamma tonen. Daarnaast kalibreert het scherm zichzelf ook nog eens, tot maximaal 4 keer per maand. Om zo de best mogelijke kleurweergave te waarborgen. De UWUXGA-resolutie biedt je een ruim bureaublad van 1920x1200 pixels.

Pentablet
Een andere opvallende en interessante feature voor de fotograaf is het ingebouwde tekentablet. De redactie van Notebook.com heeft de W700 reeds onder handen genomen en een kort demonstratiefilmpje online geplaatst:

/>

Specificaties
De W700 is uitgerust met een mobiele quad-core processor van Intel, deze beschikt over vier rekeneenheden. Er is plaats voor maximaal 8GB aan DDR3 werkgeheugen en drie harde schijven, welke in raid opstelling (voor back-up of extra snelheid) geplaatst kunnen worden. Een NVIDIA Quadro FX videokaart tovert de beelden op het scherm. Een dergelijk krachtige videokaart is overigens voor fotografen niet erg interessant, de rekenkracht van de videokaart komt enkel tot zijn recht bij 3D bewerkingen. De laptop is voorzien van alle mogelijke (draadloze) aansluitingen. Waaronder WiMax. Een Blu-Ray DVD speler is optioneel. De 7-in-1 cardreader voor het overzetten van foto’s naar de harde schijf kan natuurlijk niet ontbreken.

De 3,6 kilo wegende ThinkPad W700 zal in de VS beschikbaar zijn vanaf september. De prijs bedraagt iets minder dan 3000 dollar voor de goedkoopste uitvoering. Of de W700 ook via Nederlandse retailers verkocht zal worden is nog niet bekend.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie