Leica verhoogt productie na gestegen vraag

jesse kraal 1881 0
Leica zit behoorlijk in de lift. Vorig jaar boeken ze een recordwinst en de stijging lijkt ook dit jaar door te zetten. Om te kunnen voldoen aan de toegenomen vraag wordt de productie opgeschroefd. Ook staat er een verhuizing naar een ander complex op de planning.

Vorig jaar werd een recordomzetstijging gerealiseerd van 57,3 procent. Het is met name het M-systeem wat het goed doet, volgens de regionale duitse website mittelhessen.de. Niet alleen de objectieven, ook de digtale meetzoeker M9 verkoopt uitstekend. De wachttijden voor bepaalde Leica-objectieven kunnen oplopen tot meer dan een jaar. Niet gek als je bedenkt dat er per dag in Solms maar 63 objectieven van de band rolden.

Na de goede cijfers van vorig jaar en de stijgende lijn die dit jaar wordt voortgezet, is besloten twintig nieuwe werknemers aan te nemen. De capaciteit ligt nu op 120 objectieven per dag, aan het einde van dit fiscale jaar moeten dat er zelfs 240 per dag zijn. De relatief kleine aantallen kunnen worden verklaard doordat de fabricage van de camera's en de objectieven vrijwel geheel uit handwerk bestaat.

Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag wil Leica begin 2013 verhuizen naar een nieuwe en grotere locatie in het nabij gelegen Wetzlar. De plannen voor de uitbreiding zitten in de laatste goedkeuringsfase en worden naar verwachting deze herfst gepresenteerd.

Leica M9
De Leica M9 en de M-systeem objectieven dragen bij aan de stijgende verkoopcijfers.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse