Leica topman droomt van eigen smartphone

Leica topman droomt van eigen smartphone

Mark IJsendoorn 658 1
Leica topman Andres Kaufman zoekt de toekomst van de camerafabrikant op de smartphonemarkt.

Je zou het misschien niet echt verwachten van een camerafabrikant, maar Leica-topman Andreas Kaufman zoekt de toekomst van het bedrijf in de richting van smartphones. Dat blijkt uit een interview van CNBC met Kaufman.

Leica in smartphoneland

Vorig jaar ging Leica al een samenwerking aan met de Chinese smartphone-fabrikant Huawei. Het resultaat was de Huawei P9, met een dual-lens camera als een van de opvallendste innovaties. Kaufman ziet smartphone-camera’s als een nieuwe stap in de digitale revolutie in de fotografie. De smartphone is immers wereldwijd omarmd als amateurcamera. Maar volgens Kaufman zijn er grote problemen met smartphones-als-camera’s, zelfs voor amateurs. Smartphones worden immers nog steeds niet ontworpen voor fotografie of video. Dat blijkt alleen al uit het feit dat smartphones worden ontworpen om verticaal te gebruiken, maar je ze horizontaal moet draaien om te fotograferen of te filmen.

Kaufman sprak ook zijn persoonlijke droom uit: een eigen Leica smartphone. Hoe haalbaar dat is voor een camerafabrikant vraagt ook de topman zelfs zich af, maar het is duidelijk in welke richting hij de (of een deel van de) toekomst zoekt voor het Duitse bedrijf.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark

afbeelding van Van.thomh.1990_149367

Zou mooi zijn.
Dan gaat mijn apple iphone gelijk de deur uit bij de eerst volgende verlenging. Maar leica kennende zal die net zoals mijn M camera net zo onbetaalbaar zijn.