Leica Q Typ 116 op komst

Julian 1992 0
Leica heeft bij de Taiwanese NCC een registratie ingediend voor een nieuwe camera. Het gaat om de Leica Q Typ 116. We vermoeden dat het om een compactcamera gaat, of mogelijk zelfs een smartphone. Wanneer het toestel verschijnt is niet bekend.

De Japanse website digicame-info.com heeft ontdekt dat Leica een registratie heeft ingediend voor de Leica Q Typ 116 bij de Taiwan National Communications Commision. Dit agentschap deelt certificaten uit voor camera's die over wifi beschikken.

Dat het om een toestel met wifi gaat is dus zeker. Verder is er nog niets bekend over de Leica Q Typ 116. Leica heeft al de D-Lux Typ 109 en V-Lux Typ 114 in het assortiment, respectievelijk camera's gebaseerd op de Panasonic LX100 en FZ1000.

Leica Q Typ 116

Compactcamera of smartphone?

Het typenummer 116 ligt in de buurt van die twee toestellen, dus we verwachten dat het wederom om een compactcamera gaat. De meetzoekercamera's hebben een hoger typenummer (Leica M Typ 240) en ook de nummeraanduiding van het Leica T-systeem wijkt af (Typ 701).

Het zou zelfs mogelijk kunnen zijn dat Leica met een smartphone komt: Panasonic bracht vorig jaar de Lumix CM1 op de markt in een beperkt aantal landen. Deze Android-telefoon beschikt over een 1-inchsensor en een 10mm f/2.8-Leica-objectief. Een Leica-versie van dit toestel lijkt ons een reƫle mogelijkheid, al is dit vooralsnog een gok.

Wanneer de Leica Q Typ 116 op markt komt is nog niet duidelijk. Eind 2013 kwamen we op dezelfde manier op de hoogte van de komst van de Leica T Typ 701. Het Leica T-systeem werd in april 2014 officieel geintroduceerd.