Leica POP-UP-STORE in Amsterdam van 10 t/m 30 juni

Julian 3064 0
Op maandag 10 juni opent in Amsterdam de eerste Leica POP-UP STORE in Nederland. Aanleiding is het honderd jarige bestaan van Leica, 60 jaar Leica M en de introductie van de nieuwe Leica T. Tot en met 30 juni kun je er op verschillende manieren het merk bleven.

In de 'Leica POP-UP STORE' in de Eerste Boomdwarsstraat 10 in Amsterdam (Jordaan) kun je van dinsdag 10 t/m maandag 30 juni op verschillende manieren het merk Leica beleven. Het interieur is helemaal ingericht in de Leica stijl, inclusief een eye-catching display met het nieuwe, in samenwerking met Audi Design ontwikkelde, Leica T-Systeem. Hiermee trekt de 'winkel' meteen de aandacht op het voorbij wandelende publiek.

Leica Pop-up Store Amsterdam

Interactie

De pop-up store is een tijdelijke winkel waar het primair om de Leica beleving en interactie gaat. Consumenten raken steeds vaker in de ban van een merk en willen daarmee ook verbonden zijn. Een pop-up store is één van de mogelijkheden om die fysieke merkbeleving extra kracht bij te zetten.

Transcontinenta wil als Leica-importeur met name de Nederlandse Leica-fans een verrassende plek bieden waar het verleden, heden en de toekomst van Leica bij elkaar komen. Ze probeert met de pop-up store de naamsbekendheid en merkbeleving van Leica bij de Nederlandse consument verder te vergroten.

'We willen specifiek in een energieke stad dit concept van de Leica POP-UP STORE uitproberen en Amsterdam is dan ook de logische keuze. Daar komen en zijn altijd veel mensen en heeft de interactie met de Leica-liefhebber de meeste kans van slagen'; aldus Tiedo Boertien, Commercial Director bij Transcontinenta.

Leica T
De nieuwe Leica T is te bewonderen in de Leica POP-UP STORE Amsterdam

Merchandise en Leica fotowerk

Naast alle mogelijke hedendaagse Leica-camera's en accessoires vind je in de pop-up store ook merchandising artikelen, T-shirts, boeken en tijdschriften en foto's van Nederlandse Leica-fotografen.

De Leica POP-UP STORE biedt deze fotografen namelijk op 'no cure, no pay' basis de mogelijkheid hun Leica fotowerk te koop aan te bieden. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de betreffende Leica-fotograaf.

Workshops, shoots en meer

Als bezoeker kun je je in de Leica POP-UP STORE Amsterdam optimaal laten informeren over het merk Leica, haar geschiedenis, iconische Leica foto's bewonderen en lekker 'ouderwets' de Leica producten voelen, ruiken en uiteraard proberen.
In de periode dat de pop-up store is geopend zullen er ook diverse activiteiten georganiseerd worden. Fotografie workshops, genius bar, fotoshoots, fotowalks, fotowedstrijd en meer. Het actuele overzicht is straks overigens terug te vinden in de event agenda op de speciale website: www.leicapopupstore.nl.

Me and my Leica

Om de merkbeleving compleet te maken, kun je bijvoorbeeld direct een 'Me and my Leica' selfie maken. Door die te posten op social media met hashtag #leicapopupstore, maak je onder andere kans op een originele Leica camera.

De laatste Leica trends worden onder de aandacht gebracht op de speciale Facebookpagina: www.facebook.com/leicapopupstorenl.

Locatie en openingstijden

De tijdelijke Leica POP-UP STORE in de Eerste Boomdwarsstraat 10 in Amsterdam (Jordaan) is van 10 tot en met 30 juni elke dag geopend van 10.00-18.00 uur en zal dan haar deuren weer sluiten.