Leica pakt 'Mini M' verder uit

jesse kraal 2023 1
Leica plaagt vrolijk verder door de mysterieuze zwarte doos op haar Facebook-pagina verder uit te pakken, vergezeld door de tekst: 'Heard the rumors? Get the truth'. Die hebben we zeker gehoord, we schreven al diverse malen over de komende Leica die tussen de M en de X2 wordt geplaatst. Het lijkt er sterk op dat de geruchten op waarheid berusten.

In eerste instantie waren we wat verward door de foto die Leica ons voorschotelde. Door de hoek waaronder de zwarte doos staat, verwacht je ook dat de camera onder een zelfde hoek is gefotografeerd. Maar na het lichter maken van de afbeelding en nog eens goed kijken zijn we eruit: Dit moet haast wel de camera zijn die eerder uitlekte.

Leica Mini M
Wat ons betreft zit er dezelfde Leica 'in de doos', als de camera die onlangs uitlekte.

Duidelijker

Om het een en ander wat duidelijker te maken, hebben we een overlay gemaakt die laat zien dat de camera recht van voren is gefotografeerd en nog steeds overeenkomt met de camera zoals die enkele dagen geleden uitlekte. Op Facebook plaatst Leica overigens ook nog de volgende tekst:

"Only one week left: Get a hands-on experience at our Leica Authorized Dealers on June 11 when all will be revealed about the newest Leica family member, including its larger than usual sensor for its relatively small body."

'Larger than usual' betekent zeer waarschijnlijk gewoon een aps-c-sensor met een cropfactor van 1,5x. Ga maar na, op de voorzijde van het objectief lezen we 18-46 terwijl op de zoomring het getal 70 zichtbaar is. Vermenigvuldigen we 46 met de cropfactor van 1,5x, dan komen we uit op 69. Op 11 juni weten we zeker wat voor vlees we in de kuip hebben, dan wordt de camera wereldwijd in diverse Leica-winkels onthuld.

Leica Mini M

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van SK

Het zou een mooi toestel zijn als het een constante 2.8 objectief had.. En natuurlijk een EVF