Leica Oskar Barnack Award open voor inzendingen

Redactie 751 0
Leica roept professionele fotografen op hun foto's in te sturen voor de Oskar Barnack Award 2011. Naast de hoofdprijs van vijfduizend euro, krijgt de winnaar deze keer voor het eerst ook een Leica M9-kit ter waarde van bijna tienduizend euro.

Werk inzenden voor de Leica Oskar Barnack Award kan vanaf 15 januari tot 1 maart. De prestigieuze prijs beleeft dit jaar haar 32e editie, waarbij de winnaar bekend wordt gemaakt tijdens een ceremonie op het Rencontres d'Arles Festival in juli.

Leica M9

Voor het eerst krijgt de winnaar van de Oskar Barnack Award niet alleen de gebruikelijke geldprijs van vijfduizend euro, maar ook een Leica M9 met objectief met een waarde van meer dan 9500 euro. Ook de nieuwe winnaar van de Newcomer Award krijgt een grotere prijs dan zijn voorganger; in plaats van 2500 euro krijgt deze nu ook een Leica M9-kit.

Newcomer Award

Terwijl de Leica Oskar Barnack Award open is voor alle professionele fotografen, geldt voor de Newcomer Award een leeftijdsgrens van 25 jaar. Een internationale jury kent de prijzen toe aan de fotografen die de relatie tussen mens en leefwereld met een serie tot twaalf foto’s het meest treffend in beeld weten te brengen.

Interactie

Ingezonden werk moet een op zichzelf staande reeks beelden zijn waarin de fotograaf de interactie tussen mens en omgeving waarneemt en documenteert met een in het oog springende visie en een hedendaagse visuele stijl – creatief, vernieuwend en zonder privacy te verstoren.

Vorig jaar ging de eer naar de Zweedse fotograaf Jens Olof Lasthein, met zijn portfolio 'Waiting for the future – pictures from Abkhazia'. De Newcomer Award was voor de  Duitse Andy Spyra met zijn project ‘Kashmir’. 

Foto © Jens Olof Lasthein

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie