Leica neemt Sinar over

jesse kraal 1763 0
Terwijl de meeste camera's door Japanse megaconcerns in elkaar worden geschroefd, zijn er in Europa nog een aantal relatief kleine camerafabrikanten. Leica en Sinar zijn er daar twee van. De Duitse firma uit Solms heeft de Zwitserse fabrikant van technische camera's overgenomen.

Wellicht hoor je de naam Sinar voor het eerst, het bedrijf is gespecialiseerd in technische camera's en bijbehorende objectieven en die heeft nu eenmaal niet iedereen in zijn kast staan. De reputatie van het merk onder professionele fotografen is echter goed, de Zwitserse firma staat bekend om uitstekende camera's. Hoewel het bedrijf groot is geworden in het analoge tijdperk, leveren ze onder eigen naam tegenwoordig ook digitale achterwanden.

Traditionele bedrijven

Leica is net als Sinar een traditioneel fotografiebedrijf met een uitstekende reputatie. Daarnaast overlappen de producten van beide bedrijven elkaar nauwelijks terwijl ze toch vooral de professionele markt bedienen. British Journal of Photography weet dan ook te melden dat Leica zeven jaar bezig is geweest om Sinar over te nemen. Deze fase is nu dus afgesloten en de missie volbracht. Wat de consequenties gaan zijn voor de naamgeving van Sinar-producten is niet bekend, we verwachten echter niet dat Leica de sterke naam van de Zwitsers overboord zal zetten.

Sinar
Sinar richt zich vrijwel volledig op technische camera's, analoog én digitaal. Ook leveren ze objectieven, digitale achterwanden en andere accessoires voor de professionele fotograaf.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse