Leica maakt Limited Edition D-Lux 5 Titanium

jesse kraal 2135 0
Leica's compactcamera D-lux 5 heeft een titanium behuizing gekregen. De Leica D-lux 5 Titanium zal in een gelimiteerde oplage beschikbaar komen, bij de camera verschijnt ook een bijpassend gekleurd lederen tasje.

Met de Leica D-Lux 5 Titanium laat de camerafabrikant uit Solms zien dat ze weten hoe ze de aandacht op een camera gevestigd moeten houden. Buiten de behuizing van titanium is de speciale D-Lux 5 namelijk exact gelijk aan de standaardversie van de compacte Leica.

Leica D-Lux 5 Titanium

Dat betekent een 10-megapixel ccd-sensor, die met 1/1.63-inch groter is dan die van de meeste compactcamera's. Het Leica Summicron-objectief heeft een bereik van omgerekend 24-90mm en een lichtsterkte van f/2-3.3. Filmen kan de kleine Leica in 720p-resolutie.

Bijpassend tasje

De titanium behuizing geeft de D-Lux 5 een fraai uiterlijk. Om het geheel af te maken krijg je er van Leica een bijpassend gekleurd leren draagtasje bij. Alhoewel, krijgen... De Leica D-Lux 5 heeft een prijs van 950 euro, ruim 350 euro meer dan een normale D-Lux 5 . Hoeveel exemplaren er beschikbaar komen is nog niet bekend.  

Leica D-Lux 5 Titanium

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse