Leica M9 krijgt 18MP full-frame sensor

Julian 1117 0
De Leica M9 krijgt een 18-megapixel full-frame ccd-sensor. Dat blijkt uit een uitgelekte pdf-brochure, waarin de nieuwe camera uitgebreid omschreven wordt. Officieel wordt de camera op 9 september aangekondigd.

De 45 pagina’s tellende brochure bevat een omschrijving van het gehele nieuwe productassortiment van Leica. Opvallend is de nieuwe M9, waarvan uitgebreide specificaties en productafbeeldingen te zien zijn. Ook bevat de brochure veel foto’s geschoten met de nieuwe M9.

Het pdf-document is afkomstig van de Leica M9 microsite, die voortijdig online verscheen. Screenshots daarvan zijn nog te vinden op flickr. Het gehele document is te downloaden via leicarumors.com.


Leica X1

Naast de M9 komt Leica nog met een nieuwe camera, de X1. De informatie hierover is nog schaars. In de brochure staat een korte omschrijving van het nieuwe model. Het wordt een compactcamera met vast objectief en sensor van hetzelfde formaat als de meeste aps-c-spiegelreflexen.


Webcast

Officieel heeft Leica de nieuwe camera’s nog niet gepresenteerd. Dat zal gebeuren op 9 september via een live webcast. Meekijken kan, gratis registratie is vereist.