Leica M9 in titanium of met struisvogelleer

Julian 1620 0
Leica komt dan wel niet vaak met nieuwe camera’s, maar als het gaat om speciale uitvoeringen van bestaande modellen, dan scoort de fabrikant hoog. Na de titanium M9 komt er nu ook een uitvoering met struisvogelleer.

Op de Photokina kondigde Leica de M9 “Titanium” aan. Een samenwerking met Walter de’Silva, een auto-ontwerper die tegenwoordig verantwoordelijk is voor de sportieve auto’s van Audi, Lamborghini en Seat. Van dit sterke staaltje ontwerp komen vijfhonderd exemplaren op de markt, het prijskaartje bedraagt 22.000 euro (29.000 dollar).


Struisvogelleer

Deze week introduceert Leica opnieuw een speciale M9. De Neiman Marcus-editie is met een oplage van vijftig stuks nog exclusiever, maar kost ‘slechts’ 17.500 dollar. De speciale M9 is bedoeld als exclusief kerstgeschenk en opgenomen in de 'Fantasy Gifts'-lijst van het luxueuze warenhuis. De Neiman Marcus-editie is voorzien van echt struisvogelleer. Kopers krijgen een persoonlijke brief van Leica CEO Alfred Schopman en als je in de VS woont kun je de camera laten bezorgen door een Leica-expert, die je meteen een cursus geeft.