Leica M10 op 10 mei?

Julian 2544 0
Leica heeft uitnodigingen verstuurd voor een evenement op 10 mei. Mogelijk is de Leica M10 op komst. De fabrikant speelt graag met data; de Leica M9 werd bijvoorbeeld op 09/09/09 aangekondigd.

May 10th zou dan ook een mooi bruggetje kunnen zijn naar de M10. Op de uitnodiging die Steve Huff online plaatste is te lezen dat Leica een heel scala aan producten zal lanceren.

We verwachten van Leica naast de M10 ook een compacte systeemcamera, of deze nu al aangekondigd zal worden is nog maar de vraag, eerdere geruchten spraken over de Photokina 2012 als introductiemoment.

Leica M10 impressie
Leica M10 concept door Svein Gunnar Kjøde

Zwart-witsensor?

Volgens Leica Rumors komt er bovendien een Leica-camera met zwart-witsensor, die niet over een lcd zal beschikken. Het lijkt niet waarschijnlijk dat de opvolger van de M9 alleen in zwart-wit kan schieten en dat je de foto's niet kunt terugkijken, wellicht komt Leica met een speciale versie of nog een andere 'pure' camera.

Het voordeel van een zwart-witsensor is dat het bayerpatroon voor kleurberekeningen achterwege gelaten kan worden. Foto's rollen daardoor gedetailleerder en scherper uit de camera.

Wat er waar is van de geruchten zal moeten blijken, Leica-liefhebbers kunnen 10 mei in ieder geval alvast in hun agenda zetten.