'De belichaming van fotografie'

Leica M10 aangekondigd

Redactie DIGIFO... 1396 0
Leica heeft vannacht de M10 aangekondigd. Deze nieuwe camera beschikt over een 24 MP full-frame CMOS sensor en een vernieuwde processor en belichaamt de essentie van fotografie als nooit tevoren, aldus Leica.

De Leica M10 verschilt niet alleen van binnen van zijn voorganger, ook van buiten heeft de camera wat veranderingen ondergaan. Zo is de camera dunner, lichter en is er een iso-knop toegevoegd, zodat je nu alle belichtingsinstellingen kan veranderen zonder in een menu te hoeven zoeken. Hierdoor lijkt en voelt de camera meer als een analoge Leica dan de voorgangers uit de Leica M serie.

Nieuwe sensor van de Leica M10

De M10 beschikt over een nieuwe 24 megapixel full-frame CMOS met een unieke pixel en microlens architectuur. Dit moet zorgen voor scherpere foto's, met name foto's die gemaakt zijn met een volledig open diafragma, een groot dynamisch bereik en een mooi contrast. De sensor heeft geen laagdoorlaatfilter, maar wel over een infrarood filter waardoor de foto's nog scherper moeten worden.

Ook de processor van de Leica M10 is vernieuwd waardoor het met de camera nu mogelijk is om continu 5 beelden per seconde te maken met een buffer die pas na 16 foto's vol zit.

Wi-Fi

De Leica M10 is de eerste Leica M camera die beschikt over Wi-Fi waardoor je snel en eenvoudig je foto's kan op je smartphone kan bekijken en opslaan. Met de app van Leica is het zelfs mogelijk om de volledige DNG raw bestanden te verplaatsen, zodat je deze direct kan bewerken en delen. Ook kan je met de app je camera bedienen via een smartphone of tablet.

De Leica M10 moet vanaf 19 januari in de winkels liggen en krijgt een adviesprijs van rond de € 6.500,-.

Kijk voor meer informatie over de Leica M10 op de website van Leica of de website van importeur Transcontinenta.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie