Leica M-A: nieuwe analoge meetzoeker

Julian 3313 2
Leica introduceert op de Photokina een nieuwe analoge meetzoekercamera: de Leica M-A (Typ 127). De volledig mechnische M-A staat volgens Leica voor 'fotografie in zijn meest oorspronkelijke vorm.'

Er worden tegenwoordig niet veel nieuwe analoge camera's uitgebracht. Leica doet dat op de Photokina wel, met de Leica M-A (Typ 127). De techniek van de nieuwe camera is grotendeels gelijk aan de analoge Leica MP. Op de metalen behuizing is geen Leica-logo te zien, zodat je onopvallend tewerk kunt gaan.

Leica levert de M-A in twee verschillende afwerkingen: het klassieke zilverkleurige chroom of zwart chroom. Die laatste versie doet denken aan de Leica M Monochrom.

Leica M-A black

Inclusief Kodak Tri-X 400

Leica levert iedere M-A inclusief een rolletje Kodak Tri-X 400 zwart-witfilm. Die film viert net als het Leica M-systeem dit jaar haar zestigste verjaardag.

Leica M-A back

Prijs en beschikbaarheid

De Leica M-A is vanaf oktober beschikbaar bij de gautoriseerde Leica M dealers in Nederland voor een adviesprijs van 3915 euro. Samen met de camera verschijnt een reeks optionele accessoires.

Leica M-A top

afbeelding van archus

koopje ! en weer terug naar 1955 of voor de vitrinekast

afbeelding van Anoniem

Wie koop er anno 2015 nog een analoge camera en dat voor 4 ruggen?