'Leica komt met nieuwe consumentencamera'

Julian 2149 0
Volgens website Photographic Wanderings kondigt Leica op de PhotoPlus Expo in New York een nieuwe camera aan. Het toestel zou gericht zijn op consumenten. Meestal gaat het in dat geval om een Panasonic-toestel met Leica-logo, wij durven wel een gokje te wagen.

Photographic Wanderings schrijft dat Leica tijdens de PhotoPlus Expo in New York een nieuwe consumentencamera aankondigt. Waarschijnlijk op 24 oktober. Roland Wolff, vice-president marketing van Leica USA doet de aankondiging.

De consumentencamera's van Leica bestaan over het algemeen uit compacts van Panasonic, door Leica voorzien van een iets ander ontwerp. Zo kondigde Leica onlangs de C typ 112 aan, gebaseerd op de Panasonic LF1. Daarnaast heef Leica de D-Lux 6 (gebaseerd op de Panasonic LX7) en diverse superzooms in het assortiment.

Het lijkt te verwachten dat Leica wederom een Panasonic-toestel omtovert tot 'eigen' product. Tot nu waren dat altijd compactcamera's met ingebouwd objectief, maar als wij een wilde gok mogen wagen: de nieuwe Panasonic GM1 lijkt ons wel wat met Leica-logo. Het toestel is zeer compact en stijlvol, daarmee past het goed in de consumentenlijn van Leica.

Door dat compacte en minimalistische uiterlijk is het bovendien niet een camera die teveel in het vaarwater van de professionele Leica-modellen zal zitten. Ook kondigde Panasonic al aan dat er een Leica-objectief op komst is voor de GM1, de Summilux 15mm f1/.7 wordt zo ontworpen dat deze goed bij het kleine toestel past. Dat hoeft overigens niet veel te zeggen, Leica maakte al eerder in samenwerking met Panasonic objectieven voor micro four thirds-camera's.

Of we gelijk hebben zal moeten blijken, we houden je op de hoogte.

Panasonic Leica
Plakt Leica een sticker op de Panasonic GM1?