'Leica komt met compacte systeemcamera in 2012'

Julian 2136 0
Leica presenteert volgend jaar op de Photokina mogelijk een compacte systeemcamera met aps-c-sensor. De fabrikant heeft al de compacte X1 met vergelijkbare sensor en vast objectief, het nieuwe systeem zou verwisselbare objectieven krijgen.

Een aantal topmannen van Leica uitten hun plannen in een gesprek met het Britse Amateur Photographer. Leica CEO Alfred Schopf ziet markt voor een Leica-camera gericht op de consumentenmarkt.

'We kijken naar de mogelijkheden, het is meer dan een idee, op de volgende Photokina zullen we iets laten zien', aldus Schopf. De Duitse camerafabrikant kijkt momenteel welke sensor­technologie gebruikt zal worden als de basis voor het nieuwe compacte systeem.

'Aps-sensoren worden steeds goedkoper, ze beginnen net als analoge film eenvoudige handelswaar te worden', voegt Leica chairman Dr. Andreas Kaufmann toe. Mogelijk krijgt het systeem een elektronische zoeker. Dat hangt volgens Schopf van de gekozen sensor af.

Plannen voor een digitale versie van het Leica R-systeem aan de kant geschoven volgens Kaufmann. Dat plan is commercieel niet meer interessant sinds de komst van het Leica S-systeem in 2009.

Leica's X1, een compacte camera met aps-c-sensor en 24mm f/2.8 objectief