Leica gaat samenwerken met Facing Change

Redactie 1572 0
Leica gaat een samenwerking aan met het non-profit collectief Facing Change. Het collectief bestaat uit fotografen en schrijvers, die als doel hebben 'Amerika aan Amerikanen te laten zien'.

Het partnerschap tussen Leica en Facing Change wordt een 'veelzijdige samenwerking' laat Leica weten. De bedoeling is dat Amerika wordt gedocumenteerd door schrijvers en fotografen van het Facing Change collectief, dat tijdens het begin van Obama's tijdperk werd opgericht. Onderwerpen als sociale en politieke kwesties zullen hierbij onderzocht worden.

Activiteiten

De samenwerking met Leica gaat ervoor zorgen dat fotografen, waaronder David Burnett, Alan Chin, Stanley Greene en Andrew Lichtenstein, een aantal projecten kunnen produceren met de hulp van Leica. Ook zal de camerafabrikant een serie boeken en (reizende) exposities financieren. Daarnaast zullen de Facing Change fotografen natuurlijk ook voorzien worden van de nieuwste Leica-apparatuur.

Logisch

Het is niet de eerste keer dat Leica een samenwerking aangaat. Recent ging het merk een partnerschap aan met Magnum Photos. Dr. Andreas Kaufmann, voorzitter van de raad van commissarissen bij Leica, vindt het dan ook meer dan logisch dat ze nu een samenwerking met Facing Change aangaan. 'Leica heeft altijd al een nauw verband gehad met de grootste fotografen van deze tijd. Het is daarom erg natuurlijk voor ons dat we nu een partnerschap aangaan met een groep fotografen die zich wijden aan documentaire fotografie.'  Kaufmann laat weten veel zin te hebben in de samenwerking: 'We kijken erg uit naar de gezamenlijke projecten en de beelden die fascinerende verhalen gaan vertellen'.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie