Leica en Magnum bekronen hun samenwerking

Redactie 807 0
Om hun meer dan zestig jaar durende samenwerking te bevestigen, werken Leica en Magnum samen aan een serie fotografische essays. Daarnaast bieden zij op hun websites een kijkje in de geschiedenis van de samenwerking.

Het eerste deel van de serie essays is 'Past – Present – Future' welke te zien is op zowel de site van Leica als die van Magnum. In de video wordt de meer dan zestig jaar durende samenwerking tussen de camerafabrikant en het fotoagentschap uit de doeken gedaan. Van de Spaanse Burgeroorlog tot vandaag; gezien door de ogen van grootheden als Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, Elliot Erwitt en Alex Webb. 

Daarnaast is er ook ruimte voor hedendaags werk van fotografen als Inge Morath, Paul Fusco en Jonas Bendiksen. De voice-over wordt verzorgd door oud-Magnum-voorzitter Alice George, waarmee tevens de 'geschiedenis' van de samenwerking wordt samengebracht met het heden.

Toekomst

Maar Leica en Magnum focussen ook op de toekomst. 'Na Jonathan Roquemore van Magnum ontmoet te hebben was het overduidelijk dat wij precies dezelfde obsessie hebben voor fotografie', aldus Jean-Jacques Viau van Leica. 'Dus vroegen we ons in deze multimediale dagen direct af wat de toekomst zou brengen voor beide merken.' Het idee voor de fotografische essays was geboren. 'Hiermee willen we ook documentairefotografie bevorderen', legt Jonathan uit. 'Wij zijn altijd Magnum's “paspoort tot de wereld” geweest en willen die samenwerking graag uitbreiden.'

Essays

In de toekomst komen er daarom nog meer fotografische multimedia essays waarin ook het hedendaagse werk van de Magnum-leden onder de loep genomen zal worden. Ook gaan de twee samen kijken naar het technische aspect van hun samenwerking en hoe deze eveneens uitgebreid kan worden. Daarover verwachten zij de komende maanden meer en concreter nieuws te kunnen geven.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie