Leica en Huawei starten innovatie lab

Leica en Huawei starten innovatie lab

Fabienne Keijzer 1130 0
Leica werkt al samen met Huawei sinds de lancering van de Huawei P9 smarthpone waar een dual camera van Leica in te vinden is. Nu tillen ze die samenwerking naar een ander level. Huawei en Leica gaan een innovatie en research centrum starten om fotografie met smartphones een boost te geven.

Max Berek Innovation Lab

Het Max Berek Innovation Lab bevindt zich in Wetzlar in Duitsland, het hoofdkwartier van Leica. Max Berek was een Duitse microscopie pionier die de allereerste Leica-lenzen heeft ontworpen en daarna meer dan twintig lenzen voor Oskar Barnack’s 35mm camera heeft gemaakt. Leica eigenaar en voorzitter Dr. Andreas Kaufmann en Huawei CEO Ren Zhengfei onderteken het contract voor de samenwerking. 
Leica en Huawei

Kwaliteit 

De onderzoekers in het lab zullen aan de slag gaan om de kwaliteit van fotografie met smartphones te verbeteren. Ze zullen focussen op het verbeteren van de fotokwaliteit door fysieke optische systemen en digitale software te innoveren. Het zal niet alleen gaan over smartphones, het Innovation Lab zal ook de traditionele fotografie evenals computerfotografie onderzoeken. Ook gaan ze aan de slag met augmented en virtual reality.

Dataverkeer voor 90 procent uit foto's

Huawei CEO Ren Zhengfei zegt: “In de toekomst zal meer dan negentig procent van het dataverkeer uit foto’s en video’s bestaan.” De twee bedrijven willen inspelen op deze toekomstvisie en willen de meest vooruitstrevende producten op de smartphone-markt introduceren.

Lees ook: Huawei P9 onthuld in Londen
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne