Leica en Huawei gaan samenwerken

Leica en Huawei gaan samenwerken

Senta Bemelman 1499 0
Camerafabrikant Leica gaat samenwerken met smartphonefabrikant Huawei. Volgens de bedrijven is het doel om een doorbraak van smarthones in de visuele wereld te creëren. Ze willen op lange termijn samenwerken, onder meer op het gebied van ontwerpen en onderzoek.

Leica en Huawei zijn niet de minste in hun eigen speelveld. Huawei staat op nummer vijf in de top tien van telefoonleveranciers ter wereld in 2015. En Leica is een begrip in de fotografiewereld. Sinds 1869 maakt het Duitse cameramerk onderdeel uit van de fotografiewereld en het is uitgegroeid tot een grote naam .

Strategische zet

De samenwerking is een strategische zet, omdat beide grote naamsbekendheid hebben en zich snel ontwikkelen. Leica kan in de smartphone-wereld veel verschil maken en het kan een interessante vermenging met de fotografiewereld opleveren. Het is echter niet de eerste keer dat we Leica-lenzen terugzien in smartphones. Eerder werd de Panasonic Lumix Smart Camera CM1 gepresenteerd. Hierin zat een f/2.8 Leica-lens en een 20 megapixel-sensor met een grootte van 1 inch.


Foto © PetaPixel

Producten

Previews en tease-foto’s zijn nog niet bekendgemaakt. Het is afwachten wanneer het eerste tastbare resultaat van deze samenwerking volgt.

Bekijk in de tussentijd onze top 5 smartphonecamera's van 2015. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta