Leica C typ 112 op komst, maar wat is het?

Julian 2241 1
Uit gegevens van de Taiwan National Communications Commision is op te maken dat Leica met een nieuwe camera komt. Deze Leica C typ 112 is opgedoken bij de commissie omdat het toestel over wifi beschikt. Maar wat voor camera gaat het om?

Op de Photokina kwam Leica met de nieuwe M. Voluit gaat dit toestel als Leica M typ 240 door het leven. Eerder dit jaar volgde de Leica X Vario, die ook nog de toevoeging typ 107 in de naam heeft. Het nieuwe toestel waarvan een wifi-certificaat te zien is op digicame-info gaat dus als Leica C typ 112 door het leven. De grote vraag is echter om wat voor toestel het gaat.

Leica C typ 112

Compact of csc?

We hebben één zekerheid: de camera zal over wifi beschikken. Mogelijk duid dat op een compactcamera. Leica brengt regelmatig compactcamera's uit die gebaseerd zijn op Panasonic-modellen. Zo is de D-Lux 6, gebaseerd op de Panasonic LX7. Mogelijk is de Leica C typ 112 een variant op de Panasonic LF1: deze compactcamera beschikt immers ook over wifi.

De aanduiding typ 112 zou echter ook kunnen impliceren dat het om een high-end-model gaat, dat boven de X-Vario gepositioneerd is. Het nummer is immers hoger dan Typ 107 waarmee de Leica X-Vario wordt aangeduid. In dat geval zou je kunnen denken aan een compacte systeemcamera, bijvoorbeeld een X-camera met verwisselbare objectieven. Sterke aanwijzingen hiervoor ontbreken echter, al heeft Leica in het verleden wel uitspraken gedaan over een csc.

Volgens LeicaRumors zal Leica de camera in de herfst aankondigen. Leica-topman Dr. Kaufmann bevestigde eerder in een interview dat er in die periode nieuwe producten het levenslicht zullen zien.

afbeelding van Anonymous

Ik hoop op een mooie systeemcamera, wellicht een GX7 als basis? Maar ben bang dat het weer een teleurstelling wordt net als de X Vario