Leica brengt firmwareupdate uit voor Leica SL

Leica brengt firmwareupdate uit voor Leica SL

PieterMolenaar 835 0
Leica heeft een belangrijke firmwareupdate uitgebracht voor zijn Leica SL-systeemcamera. Versie 2.0 van de firmware verbetert onder meer de prestaties van het autofocussysteem, verkort de minimale sluitertijd naar 1/16.000s en verhoogt het aantal te selecteren autofocuspunten aanzienlijk

De nieuwe firmware verhoogt het aantal autofocuspunten gigantisch. In plaats van de huidige 49 af-punten, kan na installatie van de update gekozen worden uit 529 af-punten. Ook zegt Leica de autofocussnelheid te hebben verbeterd, verhoogt de nieuwe firmware de precisie bij het scherpstellen en kan de camera nu beter een onderwerp volgen met continu autofocus.

Directe belichtingscompensatie

Met de Leica SL is het na de update ook mogelijk om in de A-, T- en P-modes de belichtingscompensatie direct te regelen via een instelwiel zonder dat je eerst knoppen hoeft in te drukken. Daarnaast zijn de sluitertijden verruimd met de toevoeging van 1/16.000s aan de onderkant, terwijl voor langere belichtingstijden nu ook 30 minuten gekozen kan worden. Dng-bestanden kunnen nu met een druk op de knop opgeblazen worden tot 100%-beeldgrootte.

Overige verbeteringen

Leica heeft verder gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de jpg's die uit de camera rollen, de witbalans, het videomenu, de auto iso-opties en de focus peaking-functionaliteit. Ook is de Leica SL nu compatibel met alle flitsers van het bedrijf en zijn drie nieuwe ruisreductieniveaus toegevoegd. Eigenaars van de Leica SL kunnen de firmware downloaden op de website van Leica.