Leica-adapter: Hasselblad H-objectieven op de S2

Jasper van Bladel 2849 0
Nog meer nieuws bij Leica. Ze komen met een adapter voor het S2-systeem, waardoor je nu ook Hasselblad H-objectieven kunt gebruiken op de middenformaatcamera van Leica. Alle objectieffuncties blijven behouden.

Met de adapter is de eigenaar van een Leica S2 in staat om H-objectieven van Hasselblad te monteren op de middenformaatcamera. Alle functies, zoals de autofocus en de werking van de centrale sluiter, blijven behouden.


De Leica S2 voorzien van een Hasselblad HC 3.2/150

Elf objectieven

De serie H-objectieven van de Zweedse fabrikant Hasselblad bestaat uit elf objectieven, in brandpuntsafstand variƫrend van 28 tot 300mm. Volgens Leica wordt de S2, die waarschijnlijk op niet al te lange termijn vervangen wordt, nog aantrekkelijker door de mogelijkheid om meer objectieven te gebruiken.

Keuze uit verschillende sluiters

Gebruikers van de S2 hebben, doordat alle objectieffuncties behouden blijven, de keuze tussen het gebruik van de sluiter in hun camera en de sluiter in het objectief. Bij gebruik van de sluiter in de camera kunnen tijden tot 1/4000e worden gebruikt.

De adapter is te koop via de geautoriseerde dealers van Leica. British Journal of Photography meldt dat de adapter 1350 pond kost, omgerekend is dat iets minder dan zeventienhonderd euro.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper