‘Leibovitz gaat meer foto’s maken voor het Witte Huis’

Julian 510 0
Annie Leibovitz gaat meer foto’s maken in opdracht van het Witte Huis. De foto’s moeten deel worden van een project over de Amerikaanse president. Recent portretteerde de fotografe de Obama-familie.

Leibovitz ontving donderdagavond 19 november de RPS Centenary Medal. De Royal Photographic Society (RPS) looft jaarlijks prijzen uit aan werk dat beschouwd wordt als significatie bijdrage aan de kunst van de fotografie.

Tijdens de uitreiking sprak het Britse Amateur Photographer met de fotografe. Tegenover het magazine maakte ze bekend terug te zullen keren naar het Witte Huis om meer foto’s te maken, die onderdeel moeten worden van een project over president Obama.

Op 23 oktober is het familieportret gemaakt door Leibovitz vrijgegeven. De foto is in hoge resolutie te downloaden via het officiële Flickr-account van het Witte Huis.

President Barack Obama, First Lady Michelle Obama, and their daughters, Sasha and Malia, sit for a family portrait in the Green Room of the White House, Sept. 1, 2009. (Official White House Photo)

Photo by Annie Leibovitz/Released by White House Photo Office