Lego'en met de Pentax NB1000

Redactie 778 0
Sommige mensen noemen digitale camera's 'leuk speelgoed', maar dat gaat pas echt op met de Pentax NB1000. De voorkant van de camera is namelijk voorzien van een 'Lego-ondergrond'. Voor de creatievelingen onder ons, of als de verveling toeslaat.

Om meteen even wat recht te zetten: het gaat helaas niet om de ├ęchte Lego-blokjes. De Pentax NB1000 is alleen bestemd voor de Japanse markt en beschikt daarom over de oosterse tegenhanger van Lego: Kawada's 'Nanoblocks'. Het principe is echter hetzelfde.


Pentax RS1000

De camera, voor zover het er toe doet, is verder qua technische gegevens gelijk aan de Pentax RS1000, behalve het formaat en gewicht. Beide hebben natuurlijk tevens te maken met wat je zelf met de camera en de bijgeleverde blokjes doet.


Japan

Of je nu kiest voor de zwart-wit versie of de groen-zwarte uitvoering van de NB1000, de blokjes zijn altijd bijpassend. Pentax geeft zelf een voorbeeld van een 'jungle'-camera, maar je kan het natuurlijk zo gek niet bedenken. Prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend, maar Pentax mikt enkel op de Japanse markt. Ze pakken het daar echter wel rustig aan: de productie start op 10,000 stuks per maand. Ter vergelijking, van de RS1000 rollen er 130,000 per maand van de band.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie