LEE introduceert filterhouder en filters voor GoPro Hero3(+)

Jooshua Franssen 7981 0
De kleine GoPro-actioncamera's behoren tot de best verkopende camera's van het moment. Filterfabrikant LEE introduceert een filterhouder en filters speciaal voor de GoPro Hero3(+). Het assortiment bestaat nu uit een gradueel grijsfilter en een polarisatiefilter, maar wordt in de toekomst uitgebreid.

Hoewel de kleine GoPro Hero3 en de nieuwe GoPro Her03+ indrukwekkend zijn, kun je standaard geen filters op de lens te monteren. LEE Filters, maker van hoogwaardige filters, introduceert met The LEE Bug een filtersysteem voor de populaire actioncams.

The LEE Bug komt in twee varianten: De LEE Bug 3 en LEE Bug 3+, respectievelijk voor de GoPro Hero3 en Hero3+. Het monteren van de filters is eenvoudig: je plaatst het filter in de LEE Bug filterhouder en zet deze daarna op de lens van je GoPro Hero 3(+).

Action Kit

LEE Filters The Bug 3 Action KitMomenteel is de LEE Bug beschikbaar in twee bundels. Je kan kiezen uit 'The Bug Action Kit' en 'The Bug Underwater Kit'. Bij de Action kit ontvang je een 0.9 'hard grad' grijsverloopfilter en een circulair polarisatiefilter. Met het ND-verloopfilter beperk je de contrastomvang van het beeld. Handig als je bijvoorbeeld recht tegen de zon in filmt. Met het polarisatiefilter verminder je reflecties in het beeld, ideaal wanneer je video's op het water maakt of veel reflecterende objecten in beeld hebt. Tegelijkertijd versterkt het polarisatiefilter kleuren en contrast.

LEE Filters The Bug 3 Underwater KitUnderwater Kit

'The Bug Underwater Kit' komt met twee kleurcorrectiefilters voor gebruik in blauw water (rood filter) en groen water (magenta filter). Deze filters herstellen de kleurbalans bij het filmen onder het wateroppervlak. Het 'blauwwaterfilter' is speciaal bedoeld voor tropische wateren. Het 'groenwaterfilter' is ontworpen voor zoet- of zoutwateren.'

Meer filters op komst

LEE zegt tegen DPReview dat er meer filters voor de LEE Bug Holder op komst zijn, waaronder een ND-filter voor momenten met extreem veel licht. Ook kunnen GoPro-gebruikers suggesties insturen naar het bedrijf voor bepaalde lensfilters.

Prijzen

Euroadviesprijzen zijn nog niet bekend, de adviesprijzen in het Verenigd Koninkrijk zijn als volgt:

  • LEE Bug 3 Underwater Kit - 45,20 pond
  • Lee Bug Action kit - 59,02 pond
  • LEE Bug 3+ Underwater Kit - 52,62 pond
  • LEE Bug 3+ Action kit - 66,31 pond

LEE Filters The Bug 3

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua