Ledgo kondigt compact ledpaneel met diffuus licht aan

Ledgo kondigt compact ledpaneel met diffuus licht aan

PieterMolenaar 1255 0
Ledgo heeft een nieuwe, lichtgewicht ledpaneel uitgebracht met een diffuse lichtspreiding. De Ledgo LG-E116C heeft een lichtopbrengst van 164 lux en is voorzien van een flitsvoet voor bevestiging op een camera.

Het nieuwe ledpaneel van Ledgo is volgens de fabrikant vanwege zijn egale lichtspreiding geschikt voor zowel video als fotografie. Individuele leds zouden niet te onderscheiden zijn. De ledverlichting straalt verder natuulijk ogend licht uit met een kleurweergave-index van meer dan 95. Vanwege de relatief kleine lichtopbrengst van 164 lux is het ledpaneel vooral geschikt om onderwerpen van dichtbij te belichten.

Bediening

De belichtingsintensiteit kan via knopjes aan de achterkant traploos ingesteld worden, terwijl door het gebruik van twee verschillende soorten led's de kleurtemperatuur van het licht met stapjes van 100K te regelen is tussen 3200K en 5600K. Een display aan de achterzijde geeft de huidige instelling aan. De lichtbron is scharnierend verbonden, zodat gericht kan worden op het onderwerp. De Ledgo LG-E116C kan direct bevestigd worden op de camera of bijvoorbeeld op een ministatief of accessoire-arm.

AA, accu of voeding

De leds in de LG-E116C worden gevoed door zes AA-batterijen, maar via een meegeleverde adapter kan ook een externe Canon LP-E6-accu in de achterkant geklikt worden. Het is ook mogelijk Met zes volle penlites zou je volgens Ledgo tot vijfeneenhalf uur het paneel kunnen laten schijnen.. De licthbron weegt verder maar 230g en is slechts 1,6cm dik. 

Prijs

Volgens de Nederlandse importeur van Ledgo is de Ledgo LC-E116C per direct leverbaar voor een adviesprijs van 109 euro.