Lauren Chenault fotografeert eigen bevalling

Lauren Chenault fotografeert eigen bevalling

Nadja Geskus 602 0
Na negen maanden is het dan eindelijk zo ver. De bevalling. Een prachtig, maar ook een erg heftig moment voor de vrouw, maar ook vaak voor de man. Toch is het wel een moment dat mensen graag vastgelegd willen hebben en men huurt dan ook vaak een fotograaf in. Maar Lauren Chenault pakte het anders aan. De fotografe heeft haar eigen bevalling gefotografeerd.

Andere aanpak

De populariteit van geboorte fotografie groeit de laatste jaren erg hard. Het is een prachtig moment wat veel ouders vast gelegd willen hebben. Hoewel de meeste mensen een fotograaf inhuren of de man foto’s laat maken, zag Lauren Chenault een kans om het geheel anders aan te pakken. Ze is zelf fotograaf en vond dit een prachtige kans om zelf de camera in handen te nemen.

Fotografe legt eigen bevalling vast

Bevalling

Op 31 januari 2017 beviel Lauren Chenault van een prachtige zoon. Tijdens de bevalling had Chenault haar camera paraat en legde het moment vast. Volgens haar had het fotograferen geen invloed op de ervaring van de bevalling. ‘Ik had de camera op mijn borst en bleef maar klikken. Hopend dat ik het shot zou krijgen wat ik wilde hebben.’ Tijdens het persen maakte Lauren Chenault geen foto’s. Een vriendin van haar, Wendy, hield een van haar benen vast en zei: ‘Pak je camera, hij komt er aan!’ Vervolgens restte haar alleen nog de foto’s te maken. Volgens Lauren Chenault zelf was het niet echt moeilijk. ‘Het is gewoon klikken op een knop.’

Fotografe legt eigen bevalling vast

Fotografe legt eigen bevalling vast

Fotografe legt eigen bevalling vast

Foto’s gemaakt door Lauren Chenault

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja