Lars Boering is nieuwe directeur World Press Photo

Julian 1132 0
Per januari 2015 treedt Lars Boering aan als de nieuwe managing director van World Press Photo. Hij is de opvolger van Michiel Munneke, die begon november aftrad en twaalf jaar lang de stichting heeft geleid.

Lars Boering (45) heeft ruim zestien jaar leidinggevende en bestuurlijke ervaring in de culturele, creatieve en maatschappelijke sector. Recentelijk heeft hij zich ingezet voor een sterkere vertegenwoordiging van Nederlandse professionele fotografen, door het opgaan van een aantal vakverenigingen van de FotografenFederatie in de nieuwe organisatie Dutch Photographers (DuPho).

In zijn carrière adviseerde hij internationale fotografen en gaf hij les in masterclasses en op fotografieopleidingen. Ook was Boering actief als curator voor diverse festivals, musea, uitgeverijen en culturele instellingen.

Lars Boering kijkt uit naar zijn nieuwe verantwoordelijkheden, in het persbericht zegt hij: 'Ik ben er trots op World Press Photo straks te mogen leiden. Ik treed in de voetsporen van geweldige voorgangers en kijk ernaar uit om samen met het mooie team van medewerkers, bestuurders en partners wereldwijd de organisatie verder tot bloei te brengen. Ik deel World Press Photo's toewijding aan fotojournalistiek en documentairefotografie en geloof even sterk in de kracht en waarde van visual storytelling.'

Pieter Broertjes, voorzitter van de raad van toezicht van stichting World Press Photo, reageert als volgt op de benoeming: 'Lars Boering is een bekende in de fotografiewereld. Voor World Press Photo brengt hij echter vers bloed, gecombineerd met continuïteit en innovatie. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij de juiste persoon is om de organisatie verder te professionaliseren en toekomstbestendig te maken.'

Totdat Boering begin januari 2015 begint aan zijn functie, blijft Interim directeur Maarten Koets de organisatie leiden.

Foto © Marieke van der Velden