Landschapsfotografie door Luuk Sieverink

Redactie 1711 0
In de rubriek Exposure vertelt wekelijks een fotograaf over zijn beste werk. Deze week laten we de 17-jarige Luuk Sieverink aan het woord, over de landschapsfoto’s die hij op Texel maakte.

Luuk Sieverink uit Haaksbergen zit momenteel in 6 Atheneum van de middelbare school. Hij begon ongeveer twee jaar geleden met fotograferen en 'doet' nu vooral natuur, landschap en macrofotografie. “Toen ik begon met fotograferen vond ik vooral de macrofunctie van een camera erg interessant. Je kunt er dingen mee (laten) zien die met het blote oog niet direct opvallen. Gaandeweg kreeg ik ook interesse in andere aspecten van de fotografie. Fotograferen doe ik meestal in de weekenden of na schooltijd. Overdag zit ik natuurlijk op school.

Onderstaande foto’s zijn allemaal tijdens een mooie ochtend op Texel gemaakt. Het licht en de luchten waren erg speciaal. Het zag er daadwerkelijk zo uit als op de foto’s te zien is. De foto’s zijn gemaakt met mijn Nikon D50 spiegelreflex en de 18-55mm kitlens in combinatie met een Cokin grijsverloop filterset.”

Meer foto’s van Luuk Sieverink vind je op zijn website: www.lensview.nl


De zon was nog net niet boven de horizon te zien, hierdoor heeft deze foto een wat donkere sfeer over zich. De lucht ziet er erg spectaculair uit. Als ik hier geen grijsverloopfilter had gebruikt, zou het landschap onderbelicht, of de lucht overbelicht zijn. Met een grijsverloopfilter kun je het contrast tussen lucht en landschap kleiner maken, zodat beiden goed belicht kunnen worden door de camera.


Bij deze foto is de zon al verder opgekomen. Het is ook een stuk lichter. Het waaide flink, wat voor een mooie golfbeweging in het helmgras zorgde. Hier zorgt het grijsfilter voor veel contrast in de lucht.

Het licht in combinatie met de voetstappen in het zand vond ik erg mooi om te zien en interessant voor een foto. De lage zonnestand zorgt ervoor dat de voetstappen en de golven in het zand goed te zien zijn.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie