Lancering vastgelegd op veertig kilometer afstand

Redactie 897 0
Scott Audette, de fotograaf die voor Reuters alle Space Shuttle lanceringen van de NASA vastlegt, heeft dat afgelopen keer anders gedaan. Met een simpel systeem was hij maar liefst veertig kilometer van het lanceerplatform verwijderd toen hij de foto's maakte.

Een combinatie van zijn Canon 5D Mark II met Canon's WFT-E4 II Wireless File Transmitter en een iPad waren voor Scott Audette genoeg. “Ik zat in de lobby van een hotel in Titusville, Florida, samen met collega's en vrienden van Apple”, legt de fotograaf in een persbericht uit. “Ik vroeg aan één van hen om ik zijn iPad mocht lenen om te kijken of ik mijn 5D – aangesloten op een Canon WFT-E4 II – ermee kon bedienen. Deze stond veertig kilometer verderop opgesteld voor het raam van onze trailer bij het Kennedy Space Center. We kregen contact met de camera (via de browser) en konden gaan fotograferen. Iedereen was stomverbaasd en realiseerde zich wat voor immens verschil dit opleverde voor het maken en versturen van foto's op afstand. We wisten meteen dat het perfect van pas zou komen bij de volgende lancering.”


Snelheid

Door gebruik te maken van het draadloze systeem kon Audette zijn foto's meteen bekijken op de iPad en direct op hoge resolutie doorsturen naar Reuters. “Het uiteindelijke doel van nieuwsfotografie is je foto sneller bij de klant krijgen dan iemand anders. Door dit systeem is de kans dat je de eerste bent groter; binnen een paar minuten na het maken stonden de foto's al op de website van Reuters.” Hoewel Audette eerder met de apparatuur werkte, was het voor het eerst dat hij alles aanstuurde met een iPad. Nu ziet hij ontelbare mogelijkheden om camera's op unieke plekken te zetten waar fotograferen eerder niet mogelijk was.

Foto © Scott Audette

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie