Lana Prins: Vrouwelijke schoonheid in stijlvolle naaktfoto's

Lana Prins: Vrouwelijke schoonheid in stijlvolle naaktfoto's

Senta Bemelman 3506 1
Een naaktfoto stijlvol houden is lastig. Welke delen van het lichaam breng je wel volledig in beeld en wat laat je buiten het frame? Lana Prins weet precies hoe ze naaktfoto's klassiek en opvallend krijgt.
Bij haar naakte repertoire zoekt fotograaf Lana Prins de grenzen op van de portretfotografie. Met haar stijlvolle glamourfoto's houdt ze de aandacht vast door de kracht van verbeelding. Haar suggestieve foto's zijn een interessante verschijning, die op geen moment ordinair ogen. 

Spanningsveld

Naaktfotografie kan snel goedkoop overkomen. Te veel in beeld is vaak confronterend, waardoor het verrassingselement van erotische fotografie verloren gaat. Terwijl te weinig informatie in beeld, juist een foto saai maakt. Het spanningsveld tussen saai en gedurfd is klein en fragiel. Je balans tussen beiden behouden is een kunst. Bij glamourfotografie wordt vaak voor zwart-wit gekozen. Maar het gebruik van kleur kan ook een verfrissende verschijning zijn. Wissel zwart-witfoto's af met kleur. 

Canon 5D Mark III

In een interview met CULTartes vertelt Lana dat zij graag fotografeert met haar Canon 5D Mark III. Maar dat zij ook nog regelmatig naar een van haar analoge modellen grijpt. 
 
Foto's: Lana Prins
 
Bekijk ook de mooie glamour-platen van Rene de Haan of lees tips van Greg Gorman over naaktfotografie. 
 
 
afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta

afbeelding van Pierre Bosems

zeer beschaafd en een tikkeltje ondeugend.mooi....