Lagere royalties 500px Marketplace

Lagere royalties 500px Marketplace

Redactie DIGIFO... 1041 1
500px laat weten de royalties per verkochte foto flink te verlagen. Dit nieuwe systeem, dat op 4 april ingevoerd gaat worden, laat de opbrengst per verkochte foto grotendeels afhangen van de exclusiviteit.

Fotografen die foto's aanbieden via 500px hebben een email ontvangen waarin staat dat de opbrengst per verkochte foto gaat veranderen. Zo verdienen fotografen vanaf 4 april nog maar 60% van de opbrengsten voor foto's die exclusief via deze dienst verkrijgbaar zijn en nog maar 30% van foto's die ook op andere platformen worden aangeboden.500px Logo met Wit

Groei

Het bedrijf laat weten deze veranderingen door te voeren om te zorgen dat het bedrijf kan blijven groeien. 500px zegt dat het door deze veranderingen voor consumenten aantrekkelijker wordt om foto's te kopen en dat daarom het aantal verkochte foto's zal stijgen. Veel gebruikers van de dienst zeggen de verandering niet te waarderen en vinden dat  500px nu zijn onderscheidende waarde verliest. Veel fotografen overwegen hun foto's van deze dienst te verwijderen.

Sinds 2014 is het voor gebruikers mogelijk om foto's te koop aan te bieden via de 500px Marketplace. 500px onderscheidde zich van andere stockfotobureaus door maar liefst 70% van de opbrengsten terug te koppelen aan de fotograaf.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Ans van de Sluis

Laat gaan laat gaan!