LaCie Porsche Design Mobile Drive: Jouw foto's veilig en in stijl geparkeerd

LaCie Porsche Design Mobile Drive: Jouw foto's veilig en in stijl geparkeerd

Jasper van Bladel 483 0
Opslag is er in allerlei soorten en maten, maar zo mooi als de LaCie Porsche Design Mobile Drive hebben we ze nog niet vaak gezien. Het is echter meer dan enkel mooi design, want deze mobiele schijf biedt meer.

Het idee klinkt op het eerste gezicht bizar: mobiele opslag die met name op het gebied van design slagen maakt. Toch is het niet zo gek als je er langer over nadenkt. Immers, hoe vaak ergeren we ons niet aan afzichtelijke hardware die je het liefst afdekt of wegwerkt in een kast? Met de LaCie Porsche Design Drive hoeft dat dus niet meer.

Behuizing

Uiteraard is de buitenkant het meest opvallende aspect van het apparaat. Niet gek natuurlijk, maar er steekt meer achter de strakke lijnen van de buitenkant. De behuizing is namelijk voorzien van zeer stevig aluminium. Dit ziet er ontzettend mooi uit, maar geeft de drive tegelijkertijd ook een laag bescherming die je verder vooral in rugged opslag tegenkomt (minus het mooie design). Het aluminium is drie millimeter dik en dat voel je. Het geeft de opslag een redelijk gewicht mee en daar zal niet iedereen even blij mee zijn. Toch geeft het de opslag wel meteen de premium uitstraling waar je naar op zoek bent als je kiest voor Porsche Design.

Specificaties

De drive komt in drie varianten: een model met 500GB aan opslag, 1TB aan opslag (tevens het model dat wij getest hebben) en 2TB aan opslag. De 500GB-variant is iets kleiner dan de 1TB- en 2TB-variant, respectievelijk 77x130x15mm en 77x130x18mm. Ook het gewicht verschilt, hoewel de 500GB-variant slechts 20 gram lichter is dan de 260 gram-tellende 1TB- en 2TB-drives. Daarmee komen we eigenlijk meteen bij het nadeel van de opslag. De drive is namelijk relatief zwaar door de aluminium behuizing. Dit zal niet iedereen prettig vinden, omdat je een drive als deze ook mee wilt nemen. Het gewicht mag dan best flink zijn, het formaat is juist wel weer aantrekkelijk, wat ons betreft zelfs perfect. Je steekt de drive gemakkelijk in je tas of borstzak en het ziet er niet eens gek uit. Het is dus echt mobiele opslag waar je mee gezien mag worden.

Functies

Je kunt de drive vanzelfsprekend gebruiken om er jouw bestanden naar toe te slepen en het daarbij te laten, maar dan mis je wat de drive ook erg de moeite waard maakt: de software die LaCie bij de drive levert. Zo zit er standaard een suite bij waarmee je gemakkelijk backups maakt van je werk. Deze software wordt geleverd voor zowel Windows als OSX, dus ook Mac-gebruikers kunnen met de Mobile Drive aan de slag. Prettig is ook de EcoModus, waarmee je het energiegebruik door de drive verlaagt wanneer je deze niet gebruikt. Je bestanden zijn op deze drive ook beveiligd, want de drive is voorzien van de Private-Public-software van LaCie. Hiermee versleutel je je bestanden met een wachtwoord. Deze software draait vanaf de drive zelf, waardoor je niets hoeft te installeren en je bestanden in principe altijd veilig zijn.

Conclusie

De LaCie Porsche Design Mobile Drive is extreem stijlvol. Zo stijlvol zelfs dat je ermee gezien wilt worden. Maar daarnaast biedt het apparaat dankzij de softwareoplossingen van LaCie ook genoeg functionaliteit om je bestanden te kunnen backuppen en deze ook te beveiligen. Ben je in de markt voor opslag en ben je op zoek naar een drive die er zowel mooi uitziet als functioneel is, dan is de  LaCie Porsche Design Mobile Drive een hele goede keuze.

Specificaties

Afmetingen:
500GB: 77 x 130 x 15mm
1 en 2TB: 77 x 130 x 18mm
Gewicht:
500GB: 240 gram
1 en 2TB: 260 gram
Capaciteit: 500GB - 2TB
Interface: usb 3.0 (compatible met usb 2.0)
Max. gegevensoverdracht:
USB 3.0: 5 Gb/s
USB 2.0: 480 Mb/s
Software: Backup, EcoModus, LaCie Private-Public

Prijs: €88,24
Info: www.lacie.com

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper