Lachen op de foto maakt je niet aantrekkelijker

EleniHoefsloot 1864 1
Aan je fotopose hoef je niet meer te werken. Of je nu lacht of boos kijkt, je aantrekkelijkheid verandert er niet door. Dat blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek van wetenschappers van de Universiteit van Portsmouth.

Mensen die over het algemeen mooi worden gevonden, worden niet minder aantrekkelijk gevonden op foto's als ze walgend, angstig of boos kijken, blijkt uit het onderzoek. Andersom worden mensen die als minder aantrekkelijk worden beschouwd ook niet aantrekkelijker gevonden als ze lachen op de foto.

De botstructuur van het gezicht bepaalt volgens hoofdonderzoeker Ed Morrison vooral hoe mensen beoordeeld worden door anderen. De wetenschappers kwamen tot deze conclusies door 128 mensen foto's te laten beoordelen van mannen en vrouwen met verschillende gezichtsuitdrukkingen.

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Eleni

afbeelding van Marco M

Dan hebben reclamemakers het vast al jaren fout en lachen de modellen voor niets. Er is een verschil tussen lachen en lachen. Dat kan 'als een boer met kiespijn' en op een 'sexy' manier. Wedden dat je op de ene foto aantrekkelijker bent dan op de ander?