Laatste rolletje Kodachrome volgeschoten door McCurry

Redactie 851 0
Nadat Kodak bekendmaakte te stoppen met de productie van Kodachrome, vroeg fotograaf Steve McCurry het laatste, 36 foto's tellende rolletje op. In juni begon hij met een zes weken durende trip om deze goed te gebruiken en zo geschiedde.

Nadat de laatste, anderhalf kilometer lange, Kodachrome productierol vorige jaar augustus van de band rolde, kon McCurry beginnen aan zijn negen maanden durende voorbereiding. Deze zomer heeft hij vervolgens gebruikt om naast onder andere een Hollywood-ster als Robert De Niro ook een Bollywood-acteur en een nomadische stam in India vast te leggen. 

National Geographic

Gedurende zijn reis had McCurry te allen tijde een cameraploeg van National Geographic Channel in zijn kielzog. Zij hebben een documentaire gemaakt die waarschijnlijk begin volgend jaar uitgezonden zal worden. Daarvoor moeten wel eerst de foto's nog ontwikkeld worden, iets wat nog maar op een plek ter wereld kan. Dit gespecialiseerde ontwikkelproces wordt namelijk nog tot het eind van dit jaar door het laatst overgebleven lab uitgevoerd, Dwayne's Lab in Parsons, Kansas.

Foto © National Geaographic

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie