Laatste kans inschrijven Photo Academy Award 2012

Julian 1441 0
(Oud)studenten van alle hbo-fotografieopleidingen in Nederland en België die afstuderen, of afgestudeerd zijn tussen 1 januari 2011 en 31 december 2012 kunnen zich tot en met maandag 25 juni inschrijven voor de Photo Academy Award 2012.

Studeer je dit jaar af aan een hbo-fotografieopleiding of ben je vorig jaar afgestudeerd? Stuur dan je werk in naar de tiende editie van de Photo Academy Award. Je werk komt daarmee direct in beeld bij de betere bladen, uitgevers, kranten en galeries. Bovendien maak je kans op de hoofdprijs van 2,500 euro en een publicatie in DIGIFOTO Pro.

Jury en prijzen

De jury, die bestaat uit curatoren, redacteuren en artdirectors van de organisaties die de prijzen weggeven, staat dit jaar onder leiding van Lars Boering, directeur van FotografenFederatie.

De juryleden bepalen de winnaar binnen hun eigen categorie en kiezen samen ook de overall winnaar. De hoofdprijs bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro  en een uitgebreide publicatie in DIGIFOTO Pro.

Expositie en uitreiking

Het werk van alle winnaars en genomineerden zal te zien zijn in de expositie in het Fotomuseum Den Haag waar ook de feestelijke uitreiking plaats vindt op donderdag 13 september. Hierna zal de expositie onder andere te bezichtigen zijn in Amsterdam, Antwerpen, Eindhoven, Groningen en Rotterdam.

Publieksprijs

Iedereen heeft een stem bij de publieksprijs. Na bekendmaking van de nominaties kan er op de website gestemd worden op je favoriet. De winnaar van de publieksprijs wordt ook tijdens de uitreiking op 13 september bekend gemaakt en ontvangt een Carl Zeiss-objectief beschikbaar gesteld door Transcontinenta.

Eerdere winnaars

In de afgelopen jaren is de Award gewonnen door talenten als: Rob Hornstra, Ivo van der Bent, Sofie Knijff, Marrigje de Maar, Sofie van Dam en Robin de Puy.
Alle informatie over deelname en inschrijven voor de Photo Academy Award is te vinden op www.photoacademyaward.com. Hier is ook werk te zien van winnaars van voorgaande jaren en hun prijzen.

TPAA 2012