Laat je portret in rook opgaan

Laat je portret in rook opgaan

Nadja Geskus 1698 0
Bewerkingen kunnen je foto maken of kraken. Maar Letsgettoit weet hoe hij een prachtig portret extra spannend kan maken. Hij laat het portret letterlijk in rook opgaan. In zijn tutorial legt hij uit hoe je zelf een rook-portret kunt maken.

Brushes

Wat bij dit soort bewerkingen altijd een must is, zijn goede brushes. Zonder de juiste brushes wordt het erg lastig om zo’n bewerking goed neer te zetten. Voor deze tutorial heeft Letsgettoit twee verschillende brushsets gebruikt. Je kunt deze hier en hier downloaden. Ga naar Program Files, Adobe, Adobe Photoshop, presets en zet ze vervolgens in het mapje brushes. Start Photoshop opnieuw op en als het goed is kun je de brushes dan gebruiken.

Laat je portret in rook opgaan

Tutorial

Letsgettoit spreekt niet heel vloeiend Engels, maar met de beelden erbij is de tutorial goed te volgen. Het is in elk geval een leuke toevoeging aan de mogelijkheden van portretten. Ga jij ook aan de slag met deze rook tutorial? We zijn erg benieuwd naar de resultaten van jouw portretten met rook! Plaats ze in onze Lezersgallery.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja