La Vida Loca te zien in Amsterdam

Julian 778 0
La Vida Loca, de aangrijpende documentaire over gewelddadige jeugdbende Mara 18 van fotojournalist en filmmaker Christian Poveda, is vanaf 18 februari te zien in SMART Project Place Amsterdam.

Regisseur Christian Poveda is op 2 september 2009 vermoord in een buitenwijk van San Salvador. Hij betaalde met zijn leven voor een buitengewoon onderzoek naar de kern van de ‘Mara 18’, een van de gewelddadigste bendes van Latijns Amerika.

In Central Amerika worden ze ‘Maras’ genoemd, de groepen jongeren die gangs vormen en zich laten inspireren door de bendes van Los Angeles. Ze zijn extreem gewelddadig en verspreiden terreur door heel El Salvador, en daarbuiten.

Deze documentaire is een onderzoek in beelden en de persoonlijke verhalen van de bendeleden naar dit geweldsfenomeen dat uit de Verenigde Staten geïmporteerd is. La Vida Loca zoekt geen sensatie, maar vertrekt vanuit menselijkheid. Hij tast de diepten af van de haat en wanhoop van mensen die nog nooit iets bezeten hebben. Een compromisloze cinéma-vérité in lijn met de diep humanistische overtuiging van de maker.

Christian Poveda werd politiek actief ten tijde van de Vietnamoorlog in de jaren ’70. Hij merkte hoe beelden werken en hoe je ze kunt gebruiken. Dat inspireerde hem om zich met fotojournalistiek en documentairemaken te gaan bezighouden. Al zijn films houden zich bezig met uitzonderlijke politieke en sociale situaties.

La Vida Loca - Soundtrack