La Sardina: fotograferen met een blik sardientjes

Redactie 1554 0
Fotograferen met een blik sardientjes. Het klinkt wat gek maar de nieuwe La Sardina Lomocamera maakt het mogelijk. De plastic analoge camera in de vorm van een blik zoute visjes brengt fotografen weer terug naar de tijd van de beperkte instellingen.

De fabrikant van 'La Sardina', Lomography, introduceert El Capitán, Fischer’s Fritze, Sea Pride en Marathon: vier verschillende designs van het toestel. De camera's bevatten allemaal een plastic 22mm f/8 groothoeklens en leggen beelden vast op 35mm film.


Fritz the Blitz

De instellingen zijn beperkt. Op de bovenkant vind je een schuifje voor de sluitertijd, waarbij je keuze hebt uit 1/100e seconde of 'bulb'. Via de lens kan je kiezen voor de scherpstelafstanden 'dichtbij' of 'veraf'. Bij de El Capitán en de  Fischer’s Fritze is een flitser inbegrepen, de zogenoemde Fritz the Blitz. Deze flitser bevat drie standen waarmee de felheid van het licht bepaald kan worden.

Prijs en verkrijgbaarheid

De camera is er in vier verschillende kleuren (rood, groen, lichtblauw en donkerblauw) en prints geïnspireerd op een blik sardientjes. De La Sardina zonder flitser is verkrijgbaar vanaf 49 euro, voor een toestel met flitser betaal je 89 euro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie