Kunstboeken helpen jou verder

Kunstboeken helpen jou verder

Nadja Geskus 624 0
Heb jij ooit wel eens een kunstboek open geslagen? De klassieke schilderkunst kan jou namelijk best wat leren! De basisprincipes verschillen namelijk niet zo veel met die van fotografie. Tavis Leaf Glover laat zien dat kunstboeken een hoop informatie bevatten die jij goed kunt gebruiken bij je fotografie.

Schilderkunst

In feite verschilt fotografie niet zoveel van de schilderkunst. Je creëert een beeld en let daarbij op vorm, kleur en compositie. Je bent bezig met creëren, iets vastleggen zoals jij dat ziet. De oude schildermeesters waren op gebied van kleur, vorm en composite waanzinnig. Ze wisten dingen tot in de kleinste details na te schilderen. En daar kun je eigenlijk nog een hoop van leren! Tavis Leaf Glover heeft een makkelijke manier gevonden om mcompositorische elementen te belichten.

Kunstboeken helpen jou verder

Kunstboeken

Met een simpel stuk overtrekpapier en een potlood laat Tavis Leaf Glover de dominante lijnen in een schilderij zien en de vormen die worden gecreëerd door beweging en contrast. Een interessante video die je zeker een keer gezien moet hebben!

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja