Kun je binnenkort filmen met een middenformaatcamera?

jesse kraal 1955 0
Middenformaatcamera's met film, die kennen we. Middenformaatcamera's met een filmfunctie zijn echter iets geheel nieuws. Twee foto's van een Phase One-camera, inclusief microfoon en follow-focus kunnen er op wijzen dat we zo'n functie binnenkort gaan terugzien op een productiemodel.
PhaseOne

PhotoRumors wist twee foto's te onderscheppen van een Mamiya of PhaseOne 645DF met een Leaf Aptus-II 12-achterwand, uitgerust met een rig, follow-focus en een externe microfoon. Het zou natuurlijk kunnen dat het gaat om een practical joke, toch waren er eind 2010 al geruchten dat PhaseOne zou werken aan een digitale achterwand die in staat zou zijn om raw-video op te nemen.

Serieuze concurrent

Als PhaseOne, dat tevens eigenaar is van zowel Mamiya als Leaf, besluit om een of meerdere achterwanden met een video-functie uit te rusten, hebben RED en Canon er een serieuze concurrent bij. Voor amateurs is een digitale middenformaatcamera wellicht practisch onbetaalbaar, vergelijken bij professionele video-camera's zijn ze relatief voordelig.

PhaseOne
Practical joke of serieuze testopstelling?

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse